Ejder Meyvesi (PİTAYA) Dikim Zamanı

   Ejder Meyvesi Hangi Mevsim Dikim Yapılır ?

Ejder Meyvesi diğer bitkilere göre gelişim ve büyüme şekli olarak farklıdır. Bir çok fidan mevsim ayrıt ederken dikim şekli olarak da farklılıklar olabiliyor örnek olarak bir mango fidanı dikim yapılırken ve hatta nakliye yapılırken dahi kök kısımları hava alır ise o bitki ölür. Ejder Meyvesi kaktüs familyasından olduğu için kısmen daha dayanıklıdır.

Fidanlar genelde Sonbahar yaprak dökümü ile İlkbahar Bitkilere su yürümesine kadar geçen bu zaman diliminde dikimleri yapılmaktadır. Kışı yumuşak geçen bölgelerimizde dikim için en uygun zaman Sonbahar , Kışı sert geçen bölgelerimizde ise İlkbaharda fidan dikimi daha uygun bulunmaktadır. Fidanlar İlkbahar da gövdelerine su yürümeden yerlerine dikilmiş olmaları gerekmektedir.

Ejder Meyvesi köklü fidan için yılın 12 ayı dikim yapılmaktadır. Fakat biz tecrübelerimize dayanarak ilkbahar ve yaz aylarını tavsiye ediyoruz. İlkbaharda köklenme ve gelişim daha hızlı ve sağlıklı olmaktadır. Ejder Meyvesi iki türlü dikimi yapılan bir bitki olduğu için dikim zamanları da değişmektedir. Özet olarak fidanın köklü olup olmaması İklimi belirlemektedir.

1)  Köklü fidan

2) Köksüz Çelik (DAL)

Ejder Meyvesi Ne Zaman Dikim Yapılmalıdır ? 

Ejder Meyvesi yapısı itibarı ile kısmen güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahiptir bundan dolayı yılın her ayı dikim yapılmaktadır. Fakat her dönemin dikim şekli farklılıklar göstermektedir. Ejder Meyvesi dikim zamanını belirleyen en önemli noktalar dikim yapılacak olan bölgenin Toprak yapısı, İklimi ve arazinin konumudur. Ayrıca tüm etkenlere bağlı olarak fidan seçimi en belirleyici faktör dür. Fidanın köklü veya köksüz olması hangi zamanda dikilip dikilmemesini belirler.

Köklü fidan dikim yapılacak ise yılın her ayı dikim yapılmakla birlikte tavsiye edilen dikim zamanı şubat başı ve kasım sonu aralığıdır. Daha önce belirttiğimiz gibi Toprak yapısı, İklim ve konuma göre yine ufakta olsa değişiklikler olabilir. Köksüz çelik (DAL) olarak dikim yapılacak ise en uygun zaman ilk bahara girerken ve konuma göre Mart başı gibi olacaktır. İlkbahar ve Yaz aylarında köksüz çelik (DAL) dikimi hem daha az maliyetli hem nakliye olarak daha kolay olacaktır en önemli olan nokta ise köksüz olarak dikim yapılan fidan doğru zamanda dikim yapıldığı zaman yerinde köklenmesi ve toprağa uyum sağlaması açısından doğru bir karar olacaktır.

Sonbaharda Köksüz çelik (DAL) dikmek kesinlikle yanlıştır özellikle kırmızı çeşitler Köksüz dikimlerde  soğuk hava ve sulamaya karşı daha hassas oldukları için çürümektedir. Bu çürümelerden dolayı Sonbahar ve kış aylarında kesinlikle köklü fidan dikimi en uygun yöntem olacaktır.

 

Fidan ve Meyve Siparişi için www.egzotikmeyvesepeti.com

Detaylı bilgi ve Danışmanlık için bize Ulaşabilirsiniz 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İletişim

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun,