Adana Muz Serası Kurulumu

Tropikal meyvelere gösterilen ilginin ve ihracatının artması nedeniyle Adana muz serası kurulumu konusunda yapılan araştırmalarda da artış meydana geldi. İç ve dış piyasada büyük bir pazara sahip olan muz, üreticiler tarafından daha cazip bulunmaya başlandı. Özellikle, ülkemizde son yıllarda yaygınlaşan seracılık faaliyetleri ile birlikte muz gibi maddi değeri yüksek meyvelerin üretiminde artış yaşandı.

Bu artışın temel sebeplerinden biri, çoğunluk olarak yurtdışına ihraç edilen muzun çok hızlı bir şekilde satılması ve fiyatının diğer ürünlere göre daha yüksek olması. Seracılık ile birlikte yapıldığında da üreticiye önemli kazançlar sağlatarak çiftçinin yüzünün gülmesini sağlıyor. Ayrıca devletin çiftçilere sağlamış olduğu birtakım imkanlardan yararlanmak da mümkün.

Adana Muz Serası Kurulumu 2022

Adana ve çevre iller seracılık için çok uygun altyapıya sahiptir. Seracılıkta hava ve toprağın kalitesi büyük önem taşır. Adana, sahip olduğu verimli topraklarla ülkemizdeki en bereketli tarım şehirlerinin başında gelmektedir. Ayrıca, hava koşulları da üretim yapmak için müsaittir. Su sorunu olmaması da üretimin devamlılığı için çok önemlidir.

Söz konusu muz olunca, akla gelen ilk bölge Akdeniz bölgesi olmaktadır. Özellikle Mersin, Antalya ve Adana illerinde yoğun bir şekilde muz üretimi yapılmaktadır. Ayrıca, bu bölgede üretilen muzlar yüksek kaliteli ve değerli olmaktadır. Ülkemizdeki en yüksek muz üretiminin de bu illerde olduğunu belirtmemiz lazım.

Adana Muz Serası Kurulumu Nedir

Sera kurulurken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlardan ilki, seranın kurulacağı arazinin çok eğimli bir yapıya sahip olmamasıdır. Eğer arazi çok eğimli ise de teraslar oluşturarak arazinin tesviye edilmesi kurulum açısından çok faydalı olacaktır. Ayrıca arazinin çok rüzgar alan bir bölgede olmaması da büyük önem taşır.

Seralar dış kısmı fiber glass, cam ya da plastik malzeme ile kaplı olduğundan dolayı kötü hava şartlarına karşı koruma sağlar. Yağmur, fırtına, kar ve dolu gibi olumsuz hava koşullarından ürünün etkilenmesinin önüne geçer. Bu sayede, sera içerisinde üretilen ürün zayi olmaz ve tüm bu koşullardan minimum derecede etkilenir.

Adana Muz Serası Kurulumu Fiyatları

Adana muz serası kurulumu için geçerli fiyatlarda tek bir rakamın verilmesi çok zordur. Bunun sebebi işin boyutu ve diğer kriterlere göre ücretin artması ve azalmasıdır. Örneğin çok çatılı büyük bir sera kurulumu ile tek çatılı küçük bir sera kurulumunun ücreti birbirinden farklıdır.

Kurulumda kullanılan malzemelere gelen zam ve çalışan ücretlerinde yaşanan artış da genel maliyetin artmasına neden olmaktadır. Bu yüzden fiyat, kurulacak seranın büyüklüğüne, yüksekliğine ve çatı özelliğine göre değişmektedir. Arazinin durumu da inşaat işlerini doğrudan etkilemektedir. Tesviye gereken arazilerde hem iş daha uzun sürmekte hem de ücret artmaktadır.

Güncel Adana Muz Serası Kurulumu

Muz serası kurulumu için yapmanız gereken ilk şey iyi bir firmayla anlaşmak. Eğer kurulum süreci doğru yönetilmezse ve ortaya kaliteli bir iş çıkmazsa kurulan sera size yarardan çok zarar verecektir. Kurulumu yapacak firma mutlaka inşaat ve yapı işlerinde bilgili olmalıdır. Sera kurulumu teknik bir iş olduğu için herkes tarafından yapılması olanaksızdır.

Sadece işinin ehli ve bilgili kadrolar tarafından yapılması uygun düşecektir. Eğer sizin de Adana içerisinde kaliteli bir sera kurulum firmasına ihtiyacınız varsa Adana Sera Firması sizlere hizmet etmeye hazır. Sektördeki tecrübesi ve deneyimli kadrosuyla Adana muz serası kurulumu konusunda uzman olan firmamızla iletişime geçerek bilgi ve fiyat teklifi alabilirsiniz.

İletişim

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun,