Sebze Sera

Seralar, iklim şartlarına bağlı kalmaksızın yıl içerisinde çeşitli sebzelerin üretimini sağlayan şartları içeren yapı elemanlarıdır. Özellikle sebze yetiştiriciliğinde büyük rol oynayan seralar, yıl içerisinde sıklıkla hasat yapılmasını sağlamaktadırlar. Düşük hava sıcaklıkları, yağmur, kar veya rüzgâr gibi dış etkenlere karşı dayanıklı oluşturulan sebze sera, uygun şartlarıyla üretim için gerekli ortamı sunmaktadır. Teknolojik donanımlarla oluşturulan sebze seraları, sahip oldukları üst örtü sistemleri ile verimli üretim yapılmasını sağlamaktadır. Bu anlamda önem taşıyan sera plastiği başlıca şu özelliklere sahiptir:

  • Sebze plastiği, yetiştirilen bitkiye göre gerekli ışık ve nemin ayarlamasına olanak sağlamaktadır. Buna göre kalınlığı ve özellikleri farklılaşan çeşitleri bulunmaktadır.
  • Kullanılan plastik çeşitleri, 3 aydan 5 yıla kadar güneş ışığına dayanıklılık özellikleri göstermektedir.
  • Plastikler, sera içinde kullanılan kimyasal ilaçlara karşı bozulma göstermemektedir.
  • Kullanılan sera plastikleri, organik tarım için uygun içeriklere sahiptir. İsteğe göre katkı maddeleri bölümünde değişiklik yapılabilmektedir.
  • Sera plastikleri, iyi bir ısı yalıtımı sağlamaktadır. Aynı zamanda havalandırma sistemleri ile desteklenerek verimli bir sebze üretim sunmaktadır.

Adana Seracılık kapsamında ihtiyaçlarınıza uygun sebze sera hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. 

 

İletişim

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun,